Deze 6 planten zuiveren de lucht in je woning
planten.jpg

Geen betere manier om een woonkamer op te vrolijken dan met een plant of bloemetje in huis. Planten ogen leuk, maar wist je ook dat ze bijdragen aan de luchtkwaliteit van je woning? Wij leggen het uit.

Kamerplanten ogen niet alleen mooi in een woning, ze zorgen ook voor sfeer en leven in huis. Bovendien hebben sommige planten een enorm extra voordeel waarvan niet iedereen op de hoogte is: ze zuiveren namelijk de lucht, produceren extra zuurstof en verhogen de luchtvochtigheid. Een prima reden om in elke kamer van je woning een plant te zetten.

Het is de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA die enkele jaren geleden een manier zocht om de luchtkwaliteit in ruimtestations te verbeteren. Uit de NASA Clean Air Study bleek dat bepaalde kamerplanten op een natuurlijke manier de luchtkwaliteit verbeterden. En wat de planten in een ruimtestation kunnen, kunnen ze ook in onze woonkamer.

Wij sommen alvast enkele soorten planten voor jou op die het grootste, zuiverende effect hebben. Jij hoeft enkel nog maar te kiezen welke plant je het mooist vindt.

1. Lepelplant

De lepelplant of spathiphyllum is de primus van de klas op het gebied van luchtzuivering. (Zie de foto hieronder, links.) Het is een sierlijke plant met witte kelken, die niet al te veel onderhoud vraagt en perfect in elke kamer van je woning past.

2. Chrysanten

Hoewel je ze bij ons vaker buiten tegenkomt, kunnen chrysanten tot wel vijf verschillende schadelijke stoffen neutraliseren in de lucht. (Zie de foto hierboven, rechts.) Reden te meer om ze ook eens in huis te halen.

3. Arekapalm

De Arekapalm of Areca is een palm uit Madagaskar afkomstig. (Zie de foto hieronder, links.) Hij heeft zeer lange bladeren, groeit snel en vraagt weinig onderhoud. Bovendien is het een zeer goede luchtzuiveraar.

4. Bananenplant

Bananen kweken zal helaas niet lukken met ons Belgisch klimaat, maar de Musa tropicana is een ware eye catcher in iedere woning. (Zie de foto hierboven, rechts.) Bovendien zuivert hij ook prima de lucht.

5. Calathea

Graag wat meer kleur in huis? En mag het ook eens iets anders dan groen zijn? Daar zorgt de Calathea met zijn paars-roze schutbladeren voor. (Zie de foto hieronder, links.) Ook deze heeft een uitstekend luchtzuiverend effect.

6. Vrouwentongen

Vrouwentongen zijn al een tijdje terug van weggeweest en is dé luchtzuiveraar voor wie zonder groene vingers geboren werd. (Zie de foto hierboven, rechts.) Deze plant, die ook naar de naam sanseveria luistert, overleeft zelfs in de meest barre omstandigheden.

(kc)

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok