De nieuwste plantentrend: hydroponie
hydro.jpg

Heb jij al gehoord van de nieuwe trend op het gebied van planten: hydroponie? Het ligt ergens tussen een potplant en een boeketje in een vaas. Je laat namelijk takken of zelfs complete kamerplanten wortelen in een vaas. Wij vertellen je hoe je deze nieuwe trend succesvol in huis houdt.

Eye catcher

Meestal nemen mensen planten en bloemen in huis omdat ze houden van wat er boven de pot of vaas te zien is. Maar bij hydroponie is het netwerk aan wortels die zich in het water nestelen al minstens even mooi om naar te kijken. Een mooie vaas is dus ook een must als je aan hydroponie wilt gaan doen.

Hydroponie: How to

Heel wat planten lenen zich tot hydroponie. Bovendien zorgt hydroponie ervoor dat je zeer weinig onderhoud hebt aan je planten. Je hoeft geen voedingsstoffen toe te voegen en de planten pakken zelf de hoeveelheid water die ze nodig hebben. Dit is hoe je begint aan je eigen hydroponie projectje:

  1. Snij een tak van een plant en kerf vlak onder het blad, bij de knoop, een kleine inkeping.
  2. Vul een vaas met bronwater op kamertemperatuur. Kraanwater is minder geschikt voor hydroponie en vervang je beter door bronwater omdat daar meer mineralen inzitten.
  3. Vernieuw het water ongeveer 1 keer per maand.

Indien je niet echt groene vingers hebt, kun je natuurlijk ook een bestaande hydroponie plant aankopen. Let wel op: je zult nog altijd het water maandelijks moeten vervangen.

(kc) - Foto's: Pinterest

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok