De decoratietrends voor Kerstmis 2014
kerst-pastel.jpg

De feestdagen zijn zowat de meest gezellige periode van het jaar. Iedereen gaat op zoek naar cadeautjes, lekker eten en … de nodige kerstversiering voor het interieur. Een kerstboom is uiteraard dé klassieker, maar wat zijn de andere decotrends voor het najaar van 2014?

Kerstkleuren: brons + blauw?

Ieder winterseizoen zijn er wel nieuwe trendkleuren voor Kerstmis en Nieuwjaar en nu is dat niet anders. Donkerrode en paarse tinten zijn al enkele jaren een vaste waarde en mogen ook dit jaar je huis kleur geven. Maar ben je niet zo te vinden voor de traditionele kerstkleuren, dan is een combinatie van brons en blauw misschien wel iets voor jou!

Bronze en blauwe tinten worden dit jaar gecombineerd met hout en staal om een industriële look te creëren. Houd je het toch liever wat zachter en lichter? Ook pastelkleuren doen dit jaar hun intrede. Voornamelijk oudroze, pareltinten en munt springen er dit jaar uit. Want ook de kerstboom is pretty in pastel, toch?

Stijl: jaren ’20 of industrieel?

De tijd van de typische, klassieke kerststijl is voorbij. Want ook Kerstmis verdient tegenwoordig een modern jasje. Zoals eerder aangehaald, is de industriële stijl tegenwoordig een hit op vlak van kerstdecoratie. De houten elementen vonden we vroeger al terug, maar deze worden nu extra geaccentueerd. Denk maar aan de volledige houten kerstbomen die je steeds vaker ziet opduiken in de woonkamers. Maar ook staal wordt in een kerstjasje gestoken: heel wat typische kerstdecoratie zijn tegenwoordig verkrijgbaar in staal.

Daarnaast maken de jaren ‘20 dit najaar ook hun comeback. Satijngouden tinten in combinatie met art deco elementen kunnen vol vertrouwen de kerstboom in. En ook veren zijn helemaal terug deze kerst!

Textuur: veren en pluimen?

Dankzij de comeback van de 20’s versieren de luchtige texturen van veren en pluimen je interieur dit najaar. Ook dierenhuiden (echt of vals) zijn nog steeds een ideale manier om een knusse sfeer te creëren tijdens de laaste maand van het jaar. Want niets is zo gezellig als onder een schapenvelletje liggen in de zetel.

Ook de textuur van (valse) sneeuw mag in december je huis versieren. Met een simpele spuitbus is elk stuk kerstversiering in een mum van tijd besneeuwd. Laat je creativiteit de vrije loop.

Versiering: denk verder dan je kerstboom?

Beperk je ten slotte niet enkel tot een kerstboom als het op kerstversiering aankomt. Trek de lijn van je versieringen verder door in de hele ruimte door middel van bijvoorbeeld dekens, kussens, kaarsen, verlichting ...

Het is ten slotte maar één keer per jaar kerstmis.

(kc)

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok