De 7 leukste toepassingen voor zonne-energie
zonneenergie.jpg

Over zonne-energie heeft iedereen de mond vol. Het gaat dan doorgaans om de klassieke fotovoltaïsche panelen: zonnecellen op je dak die zonnewarmte omzetten in elektriciteit. Toch zijn er heel wat ruimere toepassingen denkbaar voor je huis. Hebbes.be zet ze even op een rijtje.

1. State-of-the-artloungechair

Een eyecatcher die je buren gegarandeerd over de haag doet kijken? Dat is de loungechair die jou uit het felle zonlicht houdt en je smartphone van energie voorziet. (Zie de foto hierboven.) Helemaal sociaal is deze ligstoel niet, maar je kan er wel uren ongestoord in werken.

2. Geen dak, wel zonnepanelen

Zonnecellen worden alsmaar efficiënter. Jouw eigen huis als plek onder de zon is niet noodzakelijk voor zonnecellen. Een samenaankoop met de mede-eigenaars van een appartementsgebouw is natuurlijk mogelijk. Ben je de enige geïnteresseerde, dan hang je zonnepanelen aan je balkon. (Zie de foto hieronder, links.) Als je verhuist, koppel je ze los en gaan ze mee naar je volgende stek.

3. Zonnecellen in je tuin

Benut élke plek: op je carport hang je zonnecellen voor je elektrische wagen, aan je tuinmuur hang je stijlvolle buitenverlichting die overdag oplaadt en ’s avonds verlichting brengt. (Zie de foto hierboven, rechts.) De mogelijkheden zijn uitgebreid, van grote en kleine tuinpalen tot up- en downlighters aan de muur.

4. Zonnecollector voor je … jacuzzi

Zonnepanelen kunnen meer dan elektriciteit opwekken. Gebruik de zonnewarmte rechtstreeks om water op temperatuur te krijgen voor je bad, je douche of … je jacuzzi. (Zie de foto hieronder, links.) Zonnecollectoren vind je in alle maten en prijzen, maar de handige Harry maakt zijn eigen model.

5. Energie uit je veranda

Nemen zonnepanelen jouw zonlicht weg? Niet als het aan enkele fabrikanten ligt. Je veranda, pergola of glazen doorgang kan met zonnecellen uitgerust worden; in het frame en zelfs in het glas! (Zie de foto hierboven, rechts.) 

6. Je eigen stopcontact op zak

Een draagbaar zonnepaneeltje met geïntegreerde batterij, zuignap en ouderwetse stekkeraansluiting? Dat is de Solar Socket. (Zie de foto hieronder, links.) Handig op kantoor, in de auto of in het vliegtuig!

7. Zonne-energie voor lichaam én geest

Niet elk zonnepaneel moet je elektriciteitsmeter laten terugtellen. De Rainbow maker is zo’n apparaatje dat je instant gelukkig maakt. (Zie de foto hierboven, rechts.) Als de zon schijnt, laat hij een prisma draaien en die tovert het zonlicht om tot vrolijk bewegende regenboogvlekjes op je binnenmuren.

(sdc) - Bron: Buyers-world.nl / Woonbewust.nl

Label: Energie

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok