De 5 belangrijkste wijzigingen inzake energiepremies
energiepremie.jpg

Wie energiezuinig (ver)bouwt, geniet van premies van zijn netbeheerder. Die zijn sinds begin 2014 ingrijpend veranderd. Een overzicht van de vijf belangrijkste wijzigingen ...

1. Na-isolatie: exit minimumbedrag

Tot nu toe was er een plafond voor de na-isolatiepremies. Als je je spouw liet navullen, kreeg je daar maximum 800 euro voor terug. Voor buitengevelisolatie lag het plafond op 2.000 euro. Die maxima zijn geschrapt.

2. Warmtepomp en zonneboiler: soepeler

Vroeger waren de warmtepomp- en zonneboilerpremie voorbehouden voor woningen aangesloten op het distributienet vóór 1/1/2006. Die premie is nu ook beschikbaar voor eindfacturen vanaf 2014 voor woningen aangesloten op uiterlijk 31/12/2013. Of als de bouwaanvraag vóór die laatste datum ingediend werd.

3. Nieuw: combipremie

Als je tegelijk én investeert in nieuwe ramen met hoogrendementsglas én in muurisolatie, krijg je de premie voor beglazing maal vier. Concreet zal de premie voor de vervanging van enkel glas worden opgetrokken tot 48 €/m², met een plafond van 1.680 euro, en de premie voor de vervanging van dubbel glas tot 60 €/m², met een plafond van 2.100 euro.

4. E-premie: lager peil

Je moet 20 E-punten onder de wettelijke norm duiken om deze premie te krijgen. Voor 2014 is dat dus E40. Let wel: deze premie houdt rekening met de datum van de bouwaanvraag.

5. Bescheiden huurwoning: hogere dakisolatiepremie

Betaal je als huurder minder dan 450 euro? Of 500 in de centrumsteden? Dan heb je recht op een hogere dakisolatiepremie van 23 €/m². Je moet dan wel verplicht een projectpromotor inschakelen. Die maatregel zat al een tijdje in de pijplijn, maar is nu officieel.

(sv) - Bron: www.livios.be

Label: Premies

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok