De 12 meest unieke huizen in de wereld
uniek_01.jpg

Akkoord, als de wereld gevuld was met niets anders dan uniforme rijtjeshuizen, zou er niet veel aan zijn. Maar deze twaalf huizen gingen nog een stapje verder om zichzelf te onderscheiden en tarten alle verbeelding. Van klein tot gigantisch, van compleet absurd tot ongezien praktisch: dit zijn de twaalf meest unieke huizen ter wereld.

1. Huis op de rots

Bij het Servische dorp Bajina Basta vind je dit idyllische huisje op een rots in het water. (Zie de foto hierboven.) Het huis werd gebouwd door een groep jongens die het de ideale plek vonden voor een toevluchtsoord. Romantisch? Zeker. Praktisch? Iets minder, lijkt ons.

2. Wonen als de Flinstones

Je kan het zo gek niet bedenken, of je vindt het in Amerika. Deze woning, gebaseerd op het huis van de familie Flinstone, staat in Malibu, en was tot een paar jaar geleden eigendom van radiolegende Dick Clark.

3. Een kerk als huis

Glas-in-loodramen? Ronde gewelven? In het Nederlandse Utrecht hebben Zecc Architecten twee verlaten kerken omgetoverd tot stijlvolle en ruime familiewoningen.

Zie ook: Wonen in een kerk? Dat ziet er zo uit ... en Renovatie: van klassieke kerk tot indrukwekkende woning

4. De krokodil van Ivoorkust

In de hoofdstad van Ivoorkust vind je dit unieke krokodilvormige gevaarte. Het bizarre huis wordt bewoond door een student van Moussa Kalo, de ontwerper en bouwer van de woning, die nog voor het einde van de werken stierf.

5. Draagbare kamer

Om, na een leven als migrant, naar zijn geboortestad terug te keren, bouwde Liu Lingchao deze draagbare kamer. Hij wandelde er elke dag gemiddeld 20 kilometer mee, en bereikte zo uiteindelijk zijn thuis.

6. Slapen in een schelp

In dit prachtige schelpvormige huis is kleur troef. De eigenaars van de woning in Mexico City haalden hun inspiratie bij Gaudi en Frank Lloyd Wright.

7. Smalste huis

Op het smalste punt is dit gebouw amper 92 centimeter breed, en toch kan er prima in gewoond worden. Het huis is gemaakt als kunstproject en staat in Warschau.

Zie ook: Smal, smaller, smalst wonen: 5 voorbeelden

8. Huisje van steen

Wonen in een steen, het is eens wat anders. Met een deur, een schoorsteen en een raam is deze rots in Portugal klaar om bewoond te worden. Het huisje is ondertussen een bekende toeristische attractie geworden.

9. Tiny house

Je ziet ze meer en meer, de tiny houses. Over heel de wereld bouwen mensen immens kleine huisjes, die je quasi overal kan neerzetten om te genieten van een eenvoudig leven.

Zie ook: Is dit het meest complete tiny house van allemaal?

10. Transparantie troef

Daglicht genoeg, maar privacy heb je er niet. Dit transparante huis in Japan levert dan ook veel bekijks op. Het gebouw is geïnspireerd op onze voorouders, die in de bomen woonden.

11. Voetbal

Kimidori Housing ontwierp deze rampveilige, voetbalvormige woning in 2006. Niet alleen is deze bal bestand tegen aardbevingen, hij is nog eens goedkoop ook. De prijs bedroeg minder dan 15 000 dollar.

12. Watertoren

Dichter bij huis, in België, werd een oude watertoren, die diende als safehouse in de oorlog, gerestaureerd tot een prachtige woning. Het fenomenale uitzicht krijg je er gratis bij.

(sdc) - Theatlantic.com / Boredpanda.com

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok