De 11 populairste zwembaden voor thuis: wat is jouw favoriet?
zwemcool_01.jpg

Veel zon hebben we niet nodig om van paradijselijke zwembaden te beginnen dromen. Ze komen in verschillende vormen, soorten, maten en liefst met allerlei originele extraatjes. Heb jij nog wat inspiratie nodig? We verzamelden enkele unieke exemplaren waar je het water van – liefst niet – in de mond krijgt. Klaar om erin te duiken?

1. Ingebouwde lounge

Plots populair: de zwembaden met een ingebouwde lounge of ‘dry spot’. (Zie de foto hierboven.) Want gezellig keuvelen op een luchtmatras is maar handig tot er iemand in het water plonst. Niet alle zwembadmode is even waterbestendig, dus voor zwembadbezoekers die het liever droog houden met een cocktail in de hand terwijl de vrienden in het water plonsen, is dit ideaal. Perfect om te zonnebaden met het geluid van waterpret op de achtergrond.

2. De moderne slotgracht

De beruchte infinity pools blijven aan populariteit winnen. De typische stijl wordt gekenmerkt door de ‘verborgen’ rand, waardoor het water in het niets lijkt te verdwijnen of tot in het oneindige lijkt door te gaan. (Zie de foto hieronder, links.)

Combineer zo’n ‘infinity’ rand met een zwembad dat in de glazen gevel van je huis ingebouwd is en je krijgt een soort moderne slotgracht voor je huis. Een waterfront dat je huis beschermt van indringers… of juist niet, want iedereen zal in dit zwembad willen springen. Spectaculair is het alleszins wel.

3. Rasterwerk

Voor mensen met oog voor design is deze stijl vaak erg aantrekkelijk. Een perfect geometrisch zwembad omringd met een rasterwerk aan tegels. (Zie de foto hierboven, rechts.) De gleuven tussen de tegels kunnen opgevuld worden met een andere kleur steen, een kiezel, opgemetst worden of open gelaten worden, zodat er wat groen tussen kan groeien. 

Mossen en kortgewiekte grassen kunnen voor een mooi contrast zorgen en een natuurlijke toets aan het strakke design geven. Gecombineerd met andere materialen, kleuren en vormen, kan dit design zowel een erg straks als erg speels effect opleveren.

4. Paviljoen

Hou je van een dramatisch en luxueus effect? Bouw dan een paviljoen voor je zwembad. (Zie de foto hieronder, links.) Kan zowel praktisch dienen om je handdoeken en zwembadgerief weg te bergen en je om te kleden als om je gasten te ontvangen en met een haardvuur voor je flatscreen te loungen met vrienden als er toch wat regendruppels het zwemweer verpesten. Indrukwekkend is het alvast.

5. De Baja plank of ‘Baja shelf’

Wil je zonnebaden, maar wil je tegelijk ook wat pootjebaden? Dan is de 'Baja shelf' de ideale oplossing. (Zie de foto hierboven, rechts.) Nog nooit gehoord van de Baja shelf? Het is een ingebouwd ondiep stuk in het zwembad. Laag genoeg zodat je je voeten in het water kan laten bengelen, hoog genoeg zodat je er op een ligstoel in kan gaan zitten en je torso droog houden. 

Ideaal als je kleine kinderen hebt, die wat willen badderen zonder daarvoor in het diepe deel van het zwembad te moeten springen. Maar ook ideaal voor mensen die een boek willen lezen en toch nog van het water willen genieten. Mensen die twijfelen tussen zwembadplezier en lekker relaxen aan de rand van het zwembad.

6. Resort-stijl

Sommige mensen hoeven niet op reis te gaan en te verblijven in een luxeresort om er te genieten van een droomzwembad (liefst inclusief palm- of bananenboom). Sierlijke randen, hier en daar een fontein, helderblauw water, relaxzones in een aangelegde tuin… Voor sommige mensen is dat gewoon hun achtertuin. (Zie de foto hieronder, links.)

Wil je zelf ook een poging wagen om een resort-stijl zwembad te bouwen? Het geheim van het azuurblauwe water zit hem in de kleur van de tegels. Voeg wat exotische planten, een comfortabele ligzetel en een stijlvolle parasol toe en je bent op vakantie… of je er goedkoper vanaf bent, dat weten we niet.

7. Zwart gat

Geen fan van de azuurblauwe resort-stijl? Zwarte zwembadbodems zijn de laatste tijd helemaal in de mode en het ziet er niet slecht uit. (Zie de foto hierboven, rechts.) Zeker mensen met een voorliefde voor monochroom design, zullen hier zonder aarzelen een dip in willen nemen. Hoewel het ons ook akelig kan lijken om vol overgave in een zwart gat te duiken, fotogeniek is het wel.

8. Hawaï geïnspireerd

Deze zwembadcombinatie heeft het allemaal: infinity edge, Baja shelf, resort look, een paviljoen en vaak zelfs een ingebouwde lounge. (Zie de foto hieronder.) Pure verwennerij.

9. Symmetrie

Een simpel rechthoekig zwembad is uiteindelijk alles wat je echt nodig hebt en kan erg elegant zijn, zeker als je de symmetrie extra in de verf zet. Het kan ook de uitgestrektheid van de tuin accentueren of deze juist langer doen lijken. (Zie de foto hieronder, links.) Hou je van rechtlijnigheid dan zal je in deze stijl graag je baantjes trekken.

10. Nachtelijk lichtspel

Wie van zwembaden houdt, weet dat deze niet per se enkel overdag moeten benut worden. Openbare buitenzwembaden sluiten meestal voor het donker wordt, daarom is het eens zo interessant om een privé-zwembad te hebben voor mensen die al eens graag een nachtelijk dipje nemen. 

Voordeel: je kan experimenteren met verlichting. (Zie de foto hierboven, rechts.) Niets zo mooi als een oplichtend zwembad en een bries die met het water speelt. En de ideale manier om van een lange dag te bekomen.

11. De Nier

Het niervormige zwembad is al decennialang populair en blijft dat nog steeds tot op de dag van vandaag. Het is simpel speels zonder al te veel moeite. (Zie de foto hieronder.) Doe er een ingebouwde jacuzzi bij en het geheel is helemaal af.

Natuurlijk heb je nog zwembaden in alle vormen en maten, met grotten en fonteinen naar elke smaak (zie bijvoorbeeld het zwembad van Drake en/of de Playboy Mansion) en verschillende niveaus van extravagantie, maar deze klassiekers zijn tijdloos en behouden ten allen tijden hun elegantie.

Welk zwembad is jouw droomoase?

(sjv) - Bron: Houzz.com - Foto's: HSH Interiors / Domiteaux + Baggett Architects PLLC / Cantoni / Wadia Associates / Artful Design Interiors / Tasos Kokoris Aia Leed AP / Vantage Windows & Doors / Kahe Construction / Meridith Baer Home / Belz Properties / Old Bones Co.

Label: Tuin

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok