De 10 modernste huizen in Londen
londen.jpg

Londen is een bruisende en internationale stad met een mix van hypermoderne architectuur en historische pareltjes. Deze gerenoveerde exemplaren combineren de historische architectuur die de rijke geschiedenis van de stad heeft opgeleverd met moderne twists.

Of de gemoderniseerde varianten ook het beste van alle tijden combineren, mag je zelf beslissen…

1. Authentieke gevels en verweerd staal

Dit 19de eeuwse bakstenen gebouw werd op een wel heel aparte manier gerenoveerd. De buitenste wanden aan de straatkant werden zo goed mogelijk gered, maar de basisstructuur van het huis werd vervangen door verweerd staal en glas. Een moderne structuur met enkele authentieke bewaarde elementen die als blikvanger dienen.

2. Een omgebouwde Victoriaanse kuiperij

Hier werden ooit kuipen, vaten en tonnen gemaakt, maar nu is het er aangenaam wonen. De originele hoge bakstenen muur werd mooi bewaard en vormt een echte ‘statement wall’ in het interieur. Zeker met de moderne haard eraan bevestigd, heb je een mooie combinatie van rustieke baksteen en haast industrieel ijzerwerk. In combinatie met Boheemse interieurinvloeden prikkelt dit interieur elke designliefhebber.

3. Een geperforeerd Georgiaans rijtjeshuis

De designbureau gebruikte stalen platen met gaten in om een speciaal effect te creëren in dit vijf verdiepingen tellende rijtjeshuis. Een moderne twist gegarandeerd. Meubelgewijs werd er ook gekozen voor een moderne invulling met hier en daar een kleurrijke toets. Hoge ramen in combinatie met hoge plafonds, strategisch kleurgebruik en de ‘gaten’ in de vloer, zorgen voor een interessant lichtspel.

4. Kunstzinnig minimalistisch

Architectenbureau Studio MacLean deed zijn naam ‘Lean’ (of ‘strak’) alle eer aan. Ze hielden het interieur erg minimalistisch en lieten zich voor de vormgeving inspireren door verschillende stromingen in de moderne kunst. Sober en eclectisch tegelijkertijd.

5. Openbreken

Dit oude appartement had een unieke geometrische vorm die werd verstopt door de vele muren en kleine ruimtes. De firma Inside Out Architecture nam daarop het risico om alle binnenmuren uit te breken en toverde het oude pand om tot een open loft. Het zware plafond werd behouden en de aparte vorm in de spotlight gezet. Hier en daar werden klassieke elementen in het interieur verwerkt en wordt er gespeeld met ruwe en modernere gepolijste accenten.

6. Kleurrijk, Edwardiaans bakstenen huis

Veel renovaties kiezen juist voor een minimalistische en monochrome, sobere stijl om het contrast tussen de moderne inrichting en de oorspronkelijke stijl harder op te laten vallen. Dat is niet het geval in dit huis in West-Londen. Studio AMA gebruikte opvallende Bauhaus kleuren om dit pand op te knappen. Chevron House, dat maar liefst 5 slaapkamers telt, valt dan ook enorm op in dit rijtje, met zijn knalgele kasten, rode eetplaats en groene sofa.

7. Klassieke afwerkingen

De architect die dit pand onder handen mocht nemen, was onder de indruk van de gedetailleerde afwerkingen van het huis en besloot deze bij de renovatie te behouden. De kenmerkende plafondversieringen en oorspronkelijke indeling (zie ook de nissen in de muren) werden gerespecteerd, maar aangevuld met moderne afwerkingen, accessoires en materialen.

8. Tweede leven voor een industrieel complex

Dit 60 jaar oude industrieel complex is nu een hippe woning. De bakstenen muren mochten blijven, maar kregen wel een fris wit kleurtje en enkele strakke kaders om de boel wat op te fleuren. Verder kozen de architecten van Patalab Architecture voor houtafwerkingen, zoals het tussenschot bestaande uit latten dat je op de foto ziet, en beton. Afgewisseld met zachtere materialen en subtiele kleurrijke accenten.

9. Gek en kunstzinnig

Het pand kan dan misschien wel historisch zijn, de inrichting is dat niet. Met graffiti kunstwerken hier en daar, uitbundig kleurgebruik en funky, moderne meubels met een retro-twist, is dit interieur een van de levendigste in het lijstje en past het perfect in de creatieve buurt waar het gelegen is. Pluspunt, je kan dit pand (The King of Shoreditch) huren als vakantieverblijf.

10. Kantelende ramen

Langs de buitenkant lijkt dit typische Engelse rijtjeshuis niet erg speciaal. Tot je de ramen opent. Deze moderne en grote ramen kunnen apart open gegleden en gekanteld worden om elk briesje optimaal op te vangen of juist buiten te sluiten. De ouderwetse steunbalken werden niet gewoon verstopt, maar kregen zelfs een fel rood kleurtje om ze nog prominenter aanwezig te laten zijn. Een zet die het geheel doet kloppen, want in het interieur doen opvallende en strakke lijnen er wel toe. Zo is er nog het rechthoekige haardvuur op een betonnen plateau die ook bijdragen tot het lijnenspel. Een modern interieur verstopt achter een klassieke façade. De persoonlijkheid zit vanbinnen…

(sjv) - Bron: Dwell.com

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok