Chateau Louis XIV te koop voor ... 301 miljoen dollar! (VIDEO)
ChateauLouisXIV.jpg

Een huis voor 301 miljoen dollar moet wel obsceen extravagant zijn. Het is dan ook gebouwd ter ere van Louis XIV.

Het heeft wat weg van Versailles en het pand ademt Louis XIV, maar hoewel het kasteel 17de eeuws lijkt, werd het pas gebouwd tussen 2008 en 2011.

Marmer

Niet alleen de meubels lijken zo uit een ander tijdperk te komen, ook de muurschilderingen en gouden afwerkingen houden de illusie in stand. Marmer vormt de luxueuze basis voor de vloeren, maar wordt ook gebruikt voor de tegels van de badkamers, de mozaïeken in de tuin en de standbeelden van de vroegere Franse monarch wiens smaak hier wordt geëerd. Maar wat biedt dit absurde sprookjeskasteel nog meer?

Interieur

4.924 vierkante meter aan de meest luxueuze ruimtes. Van een grand foyer met marmeren trap, een grand salon met een plafond op 15 meter hoogte, een gourmet keuken, meerdere recepties en ontvangstruimtes, een cinema (oké, dat is minder 17de eeuws), een indoor zwembad met spa, stoomkamer en sauna en massagekamer. Standaard, eigenlijk.

Een van de meest bizarre ruimtes ligt waarschijnlijk onder water. Je waant je in een aquarium, want er zwemmen vissen door de transparante muren. Er is ook een ondergrondse nachtclub, een wijnkelder, een squashveld en natuurlijk een ruime balzaal. Een kasteel zonder balzaal is gewoon een hotel… en waar moet je anders met je hoepelrok rondzwieren? Over de brede marmeren trappen of over de perfect aangelegde tuinpaadjes en langs de fontein, de minutieus uitgedachte bloemperkjes en perfect gesnoeide boompjes misschien.

Aan de achterkant van het huis vind je een groot terras met dubbele trappen die naar een zwembad leiden. En wat voor één.

Luxeproject

Pet of kroontje af voor de man die zich aan deze onderneming heeft gewaagd en geen enkel detail aan het toeval overliet: Emad Khashoggi. Al heeft hij de gerenommeerde Franse architect Pierre Bortolussi te danken voor zijn visie te kunnen verwezenlijken. Het prijskaartje was uiteraard wel naargelang de inzet…

Kim Kardashian liet haar oog al op de eigendom vallen als mogelijke locatie voor haar huwelijk, maar haakte af voor een 16de eeuws Italiaans fort. Niet decadent genoeg misschien? Ondertussen vond het kasteel toch nog een geïnteresseerde koper uit het Midden-Oosten en die telde maar liefst 301 miljoen dollar neer voor de (moderne) 17de eeuwse pracht en praal. Wat dit het duurste huis ter wereld maakt.

Chapeau pour le château.

(sjv) - Bron: Dailymail.co.uk / Homesoftherich.net

Bekijk hieronder meer foto’s van Chateau Louis XIV ...

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok