Breng leven in je interieur met kamerplanten
kamer-planten.jpg

Er is geen betere manier om leven in huis te brengen dan door een stukje natuur binnen te halen: een kamerplant is de ideale manier om dit te doen. Maar welke plant kies je? En waar plaats je hem het best? Lees hier onze tips.


Kamerplanten: groot of klein?

Kies je best een grote of kleine plant? Dat hangt af van enkele factoren. Vraag je ten eerste af waar je de plant gaat zetten. Als je nieuw leven wil blazen in een dode hoek van je huis, kun je een hoge en brede plant kiezen. Als je enkele groene accenten wil toevoegen op een kast of tafeltje, opteer je beter voor een kleinere kamerplant. Heb je geen plaats om een plant te plaatsen? Dan zijn hangplanten een goede optie. Je kunt ze bijvoorbeeld aan het plafond of onder een open trap bevestigen.

Maar opgepast: misschien denk je wel een kleine plant te kopen die in werkelijkheid vrij groot wordt? Vraag in de plantenzaak goed na hoeveel jouw favoriete plant nog zal groeien, zodat je goed weet wat je mag verwachten.

Welke plant in welke kamer?

Planten zorgen ervoor dat de lucht in huis gezuiverd wordt. Ze hebben dus niet enkel een esthetisch voordeel, maar zijn ook goed voor je gezondheid. De meeste mensen maken de fout om enkel planten in hun woonkamer te zetten, maar waarom zou je ze niet in je hele huis integreren?

In de woonkamer kun je bijna elke plant kwijt, zolang je er maar plaats voor hebt. Voor de slaapkamer kies je best een grote kamerplant. Je brengt er 7 à 8 uur per dag door, dus extra zuivering van de lucht in deze kamer is mooi meegenomen. In de keuken kun je opteren voor een kamerplant, maar kruiden zijn misschien een betere keuze. Ze houden de lucht schoon, zijn bruikbaar in al je gerechten en verspreiden een aangename geur in je keuken. In de badkamer kies je best voor een plant die goed tegen vocht en temperatuursverschillen kan. Ben je helemaal geen plantenkenner? Vraag dan extra info in je plantenzaak.

Makkelijk te onderhouden

Heb je vaak problemen met het onderhouden van kamerplanten? Laat het geen reden zijn om geen planten in huis te halen. Tegenwoordig bestaan er genoeg varianten die weinig zorg eisen.

De eerste optie waarvoor je kunt kiezen zijn sanseveria’s, ook wel gekend als vrouwentongen. Deze plant heeft heel weinig water en verzorging nodig. Hoe minder aandacht, hoe beter eigenlijk. Ten tweede kun je kiezen voor cactussen of vetplanten. Deze twee hebben zelfs nog minder water nodig dan de vrouwentongen omdat het oorspronkelijk woestijnplanten zijn. Als ze te veel water krijgen, gaan ze rotten. Ook rubberplanten worden vaak in huis gehaald. Het voordeel van deze planten is dat ze niet zo heel veel licht nodig hebben. En tenslotte staan ook varens bekend als makkelijk te onderhouden omdat ze goed zonder veel licht kunnen overleven. Maar ze hebben wel water nodig. Een ideale plant voor de badkamer dus!

(kc)

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok