Bouwen met beton kan héél bijzonder zijn: 6 voorbeelden
beton_01.jpg

Ga je bouwen of verbouwen? Wil je iets wat niemand anders heeft? Bouwen met beton kan héél bijzonder zijn, en wij geven je alvast wat inspiratie.

1. Puur genieten

Plastic en papier, dat kun je herbruiken. Maar ook beton hoef je niet meteen weg te gooien. Het Spaanse Ensamble Studio bouwde deze residentie uit blokken beton van een constructie op de autosnelweg. (Zie de foto hierboven.) Leuk extraatje: de infinity pool uit beton. Dat zorgt ongetwijfeld voor veel zwemplezier.

2. Lichtspektakel

Fuster + Architects, gevestigd in San Juan, creëerde in hotel Viegues in Puerto Rico een prachtig lichtspektakel door de unieke vorm in beton. (Zie de foto hieronder, links.) Genieten in de schaduw of de zon? Het kan allebei. De houten afwerking zorgt voor een warme en gezellige sfeer.

3. Finishing touch

Beton in huis? Het kan! En je kunt verder gaan dan alleen de vloer. De Italiaanse architect Paolo Soleri ontwierp in z’n eigen huis een werkblad en een zwevende eettafel uit beton. (Zie de foto hierboven, rechts.) De randen werden mooi afgerond, zodat je je zeker niet zou bezeren aan scherpe kanten. De combinatie met de houten kasten zorgt voor een uniek huisgevoel.

4. Betonnen bloem

Dat een kunstmuseum een kunstwerk op zich is, dat weten we allemaal. Maar het Contemporary Art Museum in Rio de Janeiro is een echte parel. (Zie de foto hieronder.) Ontwerper Oscar Niemeyer omschrijft z’n ontwerp zelf als ‘een bloem die bloeit vanuit de rots’. En letterlijk overal vind je beton: in het gebouw, op de wandelbrug en zelfs op de zitbanken.

5. Eén met de natuur

Voor de echte natuurliefhebber is niets zo leuk als een huis dat opgaat in de natuur. Wat dacht je van een huis onder een groot betonnen blad(Zie de foto hieronder.) De Finse architect Yrjö Kukkapuro ontwierp dit huis in 1968. Het beton en de grote raampartijen geven je het ultieme buitengevoel.

6. Eén grote puzzel

Als je aan beton denkt, dan heb je wellicht strakke, rechte lijnen in gedachten. Architect Agustín Hernandez bewijst het tegendeel. Hij bouwde zijn eigen huis én kantoor uit verschillende compartimenten en structuren. (Zie de foto hieronder.) Verrassend en uniek.

(dt/em) - Bron: Dwell - Foto’s: Courtesy of Jaimee Navarro / Don Freeman / Rosa Menkman / Roland Halbe / Livia Corona / Johannes Romppanen

Label: Bouwmethodes

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok