Binnenkort kan je deze drijvende villa kopen
drijvende-villa.jpg

Wonen op het water? Het is een droom die veel mensen koesteren. En daar heeft Koen Olthuis, een Nederlandse architect, de perfecte oplossing voor: een drijvende villa. Al is het nog even wachten voor het eerste exemplaar écht op het water gaat.

Niets zo ontspannend als dobberen op het water. Een luchtmatroos, een rubberen bootje of een jacht, het kan allemaal. Binnenkort kun je élke dag genieten van dat gevoel, want Koen Olthuis van Waterstudio.nl, de pionier in het ontwerpen van drijvende huizen, stelt binnenkort z’n drijvende villa voor.

‘Next Generation Floating House’ is een project in opdracht van de Amerikaanse onderneming ARKUP. Het is een luxueuze villa die niet zomaar op een stuk grond gebouwd wordt, maar wel op het water. Wat het project zo bijzonder maakt, is dat het woonjacht zich kan voortstuwen door elektrisch aangedreven schroeven.

Innovatie ten top

De villa heeft een oppervlakte van maar liefst 400 m2, die zich volledig bevindt op water. Maar wat als het hevig waait of zelfs stormt? Onder het woonjacht kun je met behulp van een hydraulische pomp vier poten uitschuiven. Door ze volledig te laten zakken tot op de bodem, krijg je meer stabiliteit. En als je de villa volledig boven water tilt, overleeft het zelfs de hevigste orkaan.

Binnen heb je alles wat je in een traditionele villa ook vindt: slaapkamers, een badkamer, een keuken en een woonkamer. Op en top luxe. Bovendien is het woonjacht milieuvriendelijk, want de elektriciteit wordt opgewekt door middel van zonne-energie.

Dé pionier

Koen Olthuis is de pionier in het ontwerpen van drijvende woningen. Jaren geleden lachte men hem vierkant uit met z’n ideeën. Maar vandaag de dag zijn grote bedrijven en ingenieursbureaus mee op de kar gesprongen en behoren ze tot de top van de wereld.

De richtprijs? Die is helaas nog niet bekend.

(dt/em) - Foto’s: Arkup

Bekijk hieronder meer foto's van deze drijvende droomvilla ...

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok