Betaalbaar wonen? Dit zijn de goedkoopste gemeenten
betaalbaar-wonen.jpg

Op zoek naar een nieuwe thuis? Dan speelt geld een belangrijke rol in je keuze. In het begin van het jaar zijn de prijzen van huizen fors gestegen ten opzichte van het jaar voordien. Wil je een betaalbare woning? Dan kijk je best eens rond in deze drie gemeenten.

Een eerste eigen woning, gezinsuitbreiding of een nieuwe job? De zoektocht naar een huis kan om tal van redenen, en daarbij spelen heel wat factoren een rol. Je wilt natuurlijk een huis dat bij je past, maar ook de prijs die je moet betalen, is een beslissende factor.

Sinds begin vorig jaar zijn de woonhuizen maar liefst 6,3 procent duurder. De grootste prijsstijging op tien jaar tijd. Dus wie nu een huis wil kopen, moet zelf al een mooi spaarboekje hebben.

Naar het zuiden

Voor een woonhuis tel je gemiddeld al snel zo’n 220.920 euro neer. Wie een villa wil kopen, moet rekening houden met ongeveer 362.829 euro. Toch liever een appartement? Dan ben je zo’n 225.171 euro kwijt, dat is zelfs 5.000 euro meer dan een woonhuis.

Samengevat, het zijn bedragen die lang niet iedereen zomaar kan neertellen. Toch kun je een huis kopen voor tienduizenden euro’s minder. In het zuiden van ons land, in Wallonië, vind je ongetwijfeld de goedkoopste woningen.

Vlaamse regio

Wil je liever niet naar de Franstalige kant van ons land verhuizen? Geen zorgen. Ook in Vlaanderen vind je huizen die minder kosten dan het gemiddelde. Dan trek je best naar Ronse, Menen of Heers.

Regio’s die je absoluut moet vermijden als je zo goedkoop mogelijk wil wonen, zijn Kraainem, Sint-Martens-Latem en Hoeilaart. Dat zijn immers de allerduurste gemeenten van Vlaanderen.

(dt/em) - Bron: Newsmonkey

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok