Benoveren is beter dan renoveren: 10 voordelen!
benoveer.jpg

De Vlaamse huizen hebben nood aan grondige renovaties. Als je weet dat van de 3 miljoen woningen in Vlaanderen zo’n 200.000 in een te slechte staat verkeren om aan de basisnorm te voldoen, dan weet je dat er werk aan de winkel is. De Vlaamse overheid schiet daarom in actie. Met de campagne ‘Ik Benoveer’ worden de Vlamingen aangemoedigd om beter, en vooral energetischer, te renoveren. Waarom een benovatie niet enkel voor het milieu, maar ook voor jou voordelen heeft, lees je hieronder.

1. Je helpt het klimaat

Een lagere CO2-uitstoot, dat is wat de wereld nodig heeft. Draag je steentje bij door je woning goed te isoleren en luchtdicht te maken. Verwarmen hoef je dan al veel minder. Als voor je verwarming ook nog eens duurzame energie gebruikt, beperk je de CO2-uitstoot van je huis tot een minimum. Je nageslacht zal je dankbaar zijn.

2. Je energiekosten zullen dalen

Minder werk voor je verwarming resulteert automatisch in een lagere energiefactuur. Wanneer airco ook overbodig wordt, ziet de rekening er nog rooskleuriger uit. Isoleren is de boodschap: van de ramen en de deuren tot de vloer, het dak en de muren. Net als jijzelf verdient je huis een laagje om de temperatuur op peil te houden.

3. Je gezondheid profiteert mee

Het nut van een goed ventilatiesysteem valt niet te onderschatten. We hebben verse zuurstof nodig om goed te kunnen functioneren, dus investeren in de juiste ventilatie rendeert. Zo wordt vervuilde lucht naar buiten afgevoerd om plaats te maken voor frisse lucht.

4. Je voelt je comfortabeler in je eigen huis

De juiste isolatie en ventilatie geven je een comfortabeler gevoel. Je huis zal minder onderhevig zijn aan temperatuurschommelingen en je zult minder last hebben van vochtige ruimtes.

5. Ook wanneer je ouder wordt, geniet je nog van je renovatie

Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk genieten van je gebenoveerde woning. Neem daarom preventieve maatregelen in verband met de veiligheid en de toegankelijkheid van je huis. Hoe gebruiksvriendelijker je woning, hoe gemakkelijker je je oude dagen zult kunnen doorbrengen.

6. De waarde van je huis stijgt

Dat de waarde van een gerenoveerd huis hoger ligt dan de waarde van een woning waar niets aan vernieuwd is, blijkt duidelijk uit de marktcijfers. Als je voor benoveren kiest, stijgt die waarde nog eens extra, want je hebt je woonst voorzien op de energieregelgeving van de toekomst.

7. Je hoeft minder te klussen

Staat het telefoonnummer van de klusjesman bij jou op speed dial? Dan zorgt je verouderede woning waarschijnlijk vaak voor problemen. Een uitvoerige benovatie brengt daar verandering in. Je zult tijdens het renovatieproces problemen bij de bron kunnen aanpakken en toekomstige onderhoudswerken tot een minimum beperken.

8. Je huis wordt steeds mooier

Benoveren geeft je huis niet enkel een praktische upgrade, het oog wordt ook beloond. Een nieuw dak, een gerenoveerde gevel, een vernieuwde kamer of een andere vloer kunnen je woning meteen een hele nieuwe look geven.

9. Je kan vandaag de norm van de toekomst al halen

Een benovatie is geen toekomstmuziek. Ook vandaag al bestaan de middelen om je woning klaar te maken voor morgen. Je verouderde woning tot het gewenste benovatieniveau tillen is mogelijk, zelfs voor reeds gerenoveerde huizen.

10. De overheid helpt je op weg

De Vlaamse overheid is zich ervan bewust hoe waardevol een doordachte benovatie is en geeft je daarom graag een duwtje in de rug. Je kan aanspraak maken op verschillende renovatiepremies, leningen en premies via de netbeheerder. Lees er meer over in de brochure voor de campagne ‘Ik benoveer’.

VIDEO: Waarom beter renoveren?

(sdc) - Video: Quoon

Label: Energie

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok