DIY: 5 originele voederhuisjes voor vogels
vogels_01.jpg

Nu het buiten steeds kouder wordt, krijgen de vogels het moeilijker om eten te vinden. Tijd om hen te helpen en ze van extra voedsel te voorzien! Maar het oog wil natuurlijk ook wat. Met deze tips maak je zelf de origineelste voederhuisjes voor de vogels in je tuin.

1. Thee

Heb je nog enkele leuke en kleurrijke theekopjes die je niet meer gebruikt? Dan komen deze nog handig van pas als voederhuisje voor vogels. Plak het kopje vast aan het onderbordje en bevestig het geheel op een stok. Steek de stok ergens in je tuin in de grond en klaar is kees!

In de zomer kunnen deze kleurrijke kopjes ook als theelichthoudertje dienst doen tijdens een barbecue op een zomerse avond.

2. Friscohuisje

Waarom zou je de houten stokjes van een ijslolly weggooien al je er iets leuks mee kunt maken? Laat je van je creatiefste kant zien en maak er een voederbakje voor vogels van. 

Kleef ze met superlijm aan elkaar zodat je een doosje krijgt waar je je vogelgraan in kunt doen. Laat enkele stokjes uitsteken zodat de vogels erop kunnen zitten terwijl ze eten.

3. Sinaasappel

Waarschijnlijk is dit wel het gemakkelijkste huisje van allemaal. Snij een sinaasappel doormidden en neem het vruchtvlees uit de schil (je kunt hier ook gewoon van smullen tijdens het maken van je voederhuisje). 

Maak twee gaatjes, één langs elke zijde van je sinaasappel, en haal er een touwtje door. Vul de sinaasappel met vogelvoedsel en je voederhuisje is klaar om op te hangen in een boom!

4. Plastic fles

Smijt je plastic flessen nog niet meteen in de PMD-zak, want ze komen verrassend goed van pas als je in welgeteld twee minuten een voederhuisje voor vogels wilt maken. Knip enkele gaten in je fles, steek er houten kooklepels door, vul de fles met vogelgraan en hang de fles op. Zo eenvoudig!

5. Legohuisje

Zijn je kinderen hun Lego ontgroeid? Ideaal voor dit vogelhuisje! Bouw een huis met Legoblokjes en zorg voor enkele gaten als doorgang zodat de vogels het voedsel binnenin kunnen bereiken. Voorzie onderaan een plateau voor de graantjes die uit de ‘raampjes’ vallen. Deze kunnen de vogels dan ook gemakkelijk oppikken.

(kc)

Label: Tuin

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok