9 tips om de verkoopwaarde van je huis te verhogen
homestaging.jpg

Je woning te koop zetten, het is nooit gemakkelijk. Je laat namelijk heel wat kostbare herinneringen achter. Reden te meer om ervoor te zorgen dat je het maximale uit je verkoop haalt.

De eerste stap is de samenwerking met een goede makelaar. Maar je kan zelf ook een aantal dingen doen om de verkoopwaarde van je woning omhoog te krijgen.

Home staging is een koepelbegrip voor alle activiteiten die je woning netjes, fris, gezellig – en vooral aantrekkelijker voor kopers – maken, en dit met een minimum aan investeringen.

Hieronder geven we 9 eenvoudige tips om aan home staging te doen.

1. Poetsen, poetsen, poetsen

Een woning waar je het stof ziet liggen en waar het niet fris ruikt, komt niet goed over bij kandidaat-kopers. Doe het stof af en ga met een schotelvod in elke hoekje van je woning.

Zorg daarnaast voor aangename geuren, want alle zintuigen tellen.

2. Laat alle kitsch uit je woning verdwijnen

Eindelijk een uitvlucht om die lelijke porseleinen beeldjes, die je van je schoonmoeder cadeau kreeg, weg te gooien. Kitscherige elementen, zoals beeldjes, knuffeldieren en schilderijen, geven je woning echt geen goede indruk.

3. Los kleine gebreken op

Nu is het tijd om al die gebreken die je al lang niet meer ziet, op te lossen. Vervang die gebarsten tegel, vul die scheur in de muur op en doe wat olie aan die krakende deur.

Hoe minder van die kleine gebreken, hoe minder je woning ‘geleefd’ oogt. Herschilder waar nodig en zorg in elke ruimte voor een leuk modern effect, zoals een contrastmuur met een felle kleur of patroonbehangpapier.

4. Creëer een gevoel van ruimte

Mensen hebben de neiging om hun woning vol te stouwen met meubels. Maar wanneer je je woning wil verkopen, wil je juist een gevoel van ruimte creëren. Haal dus overbodige meubels weg en zorg dat de overgebleven meubels een mooi en harmonieus geheel vormen.

Herschilder je meubels eventueel om ze samen te laten passen en moderner te laten ogen.

5. Haal persoonlijke voorwerpen weg

Foto’s van je familieleden en je postzegelverzameling: hoe mooi ze ook zijn, je potentiële kopers hebben daar geen boodschap aan. Stop deze elementen dus mooi weg om meer (financiële) waarde uit je woning te halen.

6. Plaats nieuwe, moderne decoratie

Met moderne decoratie oogt je woning automatisch nieuwer, moderner en mooier. Enkele tips:

  • Enkele grote, mooie kussens in de sofa.
  • Een aantal grote canvassen met pop-art aan de muren.
  • Een mooie, grote kandelaar op de eettafel.
  • Raamdecoratie: een modern rolgordijn of stijlvolle houten jaloezieën.

7. Bloemen en planten

Niets zo efficiënt om je huis op te fleuren als bloemen en planten. Plaats een geurige boeket bloemen in je woonkamer, zet wat verse kruiden in de keuken en zorg dat elke ruimte in je woning enkele groene elementen bevat. Natuurlijk niet vergeten om ze ook water te geven.

8. Maak je tuin mooi

Een mooie tuin is een krachtig verkoopargument. Zorg dus dat je het onkruid verwijdert, de haag snoeit en het gazon maait. Plaats ook wat mooie tuindecoratie, zoals bloempotten, hippe tuinkabouters en tuinverlichting. Zorg bovendien dat de tegels van je terras schoon zijn.

9. Investeer

Een succesvolle home staging kost maximaal 3% van de verkoopprijs. Voor een woning van 300.000 euro is dat 9.000 euro.

Het effect is wel de moeite: een succesvolle home staging maakt dat je minstens 10% meer kan vragen voor je woning. In dit voorbeeld een extra waarde van 30.000 dus! Je maakt met andere woorden een winst van 7%. Meer dan de moeite waard, toch?

(sdc)

Label: Koopadvies

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok