9 op Star Wars geïnspireerde huizen
darthvader.jpg

Dé hype van het moment? Star Wars! Maar die hype bestaat al sinds 1977, natuurlijk. Er bestaat dus wel wat vastgoed, geïnspireerd op de films, zoals je hieronder kan zien. Welke interpretatie vind jij de meest geslaagde?

1. Cloud City penthouse

In ‘Star Wars V: The Empire Strikes Back’ uit 1980 maakten we kennis met de Cloud City van Lando Calrissian. Wij vonden deze penthouse in Jerusalem qua look en sfeer hier heel erg op lijken, inclusief zicht over de hele stad.

2. Yoda’s grot

De zithoek-grot in onderstaande Italiaanse vakantiewoning uit de 14de eeuw - half in het gebergte gesloten - deed ons meteen denken aan Yedi-meester Yoda’s toevluchtsoord op de planeet Dagobah. Minder vochtig en zonder ongedierte wel te verstaan.

3. Ewok boomhut

Op zoek naar een woning in het groen en de natuur? Dan ben je diep vanbinnen misschien een Ewok. Geef toe, in deze boomhut te Costa Rica waan je je als op de bosmaan Endor, waar deze wezens met hoog knuffelgehalte wonen.

4. The Millennium Falcon villa

Vooral fan van Han Solo en Chewbacca? Dan zal je je meteen thuis voelen in deze prachtige villa op het eiland Bali. Geef toe, de vorm heeft iets weg van de legendarische Millennium Falcon. Véél luxueuzer, dat wel.

5. Tatooine huis

Welke vind jij het mooist? Het Egyptische ‘turtle house’ - dat je kan afhuren als vakantiehuisje, btw - of een typische woestijnwoning op de planeet Tatooine, waar zowel Anakin als Luke Skywalker zijn opgegroeid.

6. Wookiee boomhut

Klopt, hieronder opnieuw een boomhut zoals er wel meer zijn in Costa Rica. Deze keer lijkt die echter zo weggeplukt vanop de thuisplaneek van de Wookiees. Of zoals Chewbacca zou zeggen: “aaAAAh”.

7. Gungan woonhuis

Toegegeven: Gungans kunnen bij momenten een beetje vervelend doen, maar van (onder)waterwerelden bouwen heb je hen niets meer te leren. Nee, deze woonst bevindt zich niet onder water, doch lijkt wat ons betreft wel wat op Otoh Gunga op de planeet Naboo. Jar Jar Binks onder jullie moeten voor dit huisje wel naar Hawaii.

8. Yavin tempel

In ‘Star Wars IV: A New Hope’ uit 1977 houden de rebellen zich verborgen op de maan Yavin IV. De tempels waarin zij zich verschuilen zijn in werkelijkheid terug te vinden in Tikal, een oude Mayastad in Guatemala. Wie liever toch nog iets meer in de beschaafde wereld blijft, kan echter ook in het Amerikaanse South Carolina terecht, waar onderstaand piramidehuis staat.

9. Escape Pod slaapkamer

Soms wil je even ontsnappen uit het dagelijks bestaan, of je volledig terugtrekken om van een welverdiende nachtrust te kunnen genieten. In Maleisië kan je dan een nachtje in deze Space Pod boeken, die zo in de ‘Star Wars’-films zou passen. De sterren en planeten buiten moet je er wel zelf bij fantaseren, helaas.

Op zoek naar een futuristische woonst met veel ruimte? May the force be with you!

(kv) - Bron: Homeaway.com

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok