9 knappe sauna-ideeën voor bij je thuis
sauna.jpg

Na een lange dag nood aan een relaxerende wellness? Of wil je je dag goed inzetten met een mini spabehandeling? Naar het dichtstbijzijnde wellnesscentrum lopen is dan meestal geen optie. Hoe kan je thuis toch een beetje een home spa moment creëren?

Ga voor comfort

Een wellness draait om comfort, dus investeer in een zachte badjas, comfortabele pantoffels en grote, zachte, mooie badhanddoeken.

Verwen je zintuigen

Relaxatie begint bij de juiste gemoedstoestand. Hoe bekom je die best? Zoek geurkaarsen die een kalmerend aroma verspreiden, of ga voor wierook of geurstokjes. Test wat het beste werkt voor jou.

Kies voor lekker ruikende badolie, verdiep je in het gamma aan scrubs, badzout en bruisballen, en hetzelfde geldt voor gezichtsmaskers en massageolie. Hou je van wat achtergrondmuziek? Ga op zoek naar de achtergrondmuziek die jou het meest ontspant of doet wegdromen.

Investeer in een sauna

Ze bestaan al in verschillende maten, kleuren en stijlen, maar bovenal in verschillende prijscategorieën. Een eigen sauna installeren is nog altijd een luxe, maar ondertussen al veel betaalbaarder dan veel mensen beseffen en ze zijn zo compact dat ze in een badkamer kunnen geïntegreerd worden.

Enkele toegankelijke stijlen voor een thuis-sauna:

1. Modern

Een sauna hoeft allang niet meer volledig uit hout opgetrokken te zijn. Hout heeft vaak een kalmerend effect en het is jarenlang de favoriet geweest, maar je kan evengoed een modern zwart of parelwit exemplaar laten installeren als dat beter bij je interieur gaat.

2. Jacuzzi combo

Heb je genoeg ruimte? Dan kan je voor een uitgebreidere home spa gaan. Je kan je badkamer of saunaruimte uitbreiden met een sauna én een jacuzzi.

3. Tweepersoonssauna

Heb je niet veel ruimte, dan kan je in je kleine badkamer of wellnessruimte een mini-sauna laten installeren voor twee personen. Lekker compact.

4. Douche combo

Geen ruimte voor een jacuzzi of bad naast je sauna, dan kan je altijd een sauna-douche combo nemen. Met wat sfeervolle verlichting is dit ook best gezellig.

5. Relaxhoek

Mag het toch wat ruimer en hoeft de sauna niet noodzakelijk in je badkamer? Een saunacabine verleent zich uitstekend om als aparte kamer ingebouwd te worden in je huis. Het kan volledig afgesloten worden en esthetisch volledig in je interieur verwerkt worden.

6. Met een zicht

Om helemaal te relaxen, kan je ook een zicht op de tuin voorzien bijvoorbeeld. Laat je cabine installeren in de tuin of in je veranda inbouwen om je het gevoel te geven dat je omringd bent door natuur. Niets zo gezellig als lekker zitten te stomen, terwijl het buiten sneeuwt of regent, of wanneer je ziet dat je recht uit je stoomruimte de stralende zon in en het warme gras op kan stappen.

7. Natuurlijk

Je kan natuurlijk ook het natuurlijke aspect volledig omarmen en voor natuurlijke materialen kiezen. (Zie foto hieronder, links.)

8. Verborgen

Met een geheime deur naar je verborgen chill ruimte… Niemand die je komt storen. (Zie foto hierboven, rechts.) Dit is jouw geheime plekje.

9. Home gym

Je sauna kan ook je motivatie zijn om meer te fitnessen. Heb je een ruimte speciaal voor je fitnesstoestellen? Bijvoorbeeld in een anders ongebruikte garage of tuinhuis. Dan kan je hier een sauna voorzien om jezelf te motiveren om wat meer gebruik te maken van je sporttoestellen. Achteraf kan je jezelf belonen met een aangenaam en ontspannend saunabezoek.

(sjv)

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok