9 creatieve alternatieven voor je regenpijp
regenpijp_01.jpg

De regenpijp een saaie grijze buis die je gevel of tuinmuur ontsiert? Think again! Met deze ideeën tover je ook bij regenweer een glimlach op je eigen gezicht en dat van je bezoekers.

1. Banksy achterna

Erg creatief moet je niet zijn om je regenpijp een toffe twist te geven: met een blik waterbestendige verf, een origineel sjabloon en wat fantasie wordt een pvc-buis de glijbaan voor een spelend meisje. (Zie de foto hierboven.)

Tip: dit ideetje pas je best toe in je achtertuin. Niet helemaal Banksy dus.

2. Leuk regenweer

Nog een simpel ideetje: een donker wolkje voor de pijpmond geeft aan of het buiten droog of regenweer is. Verberg in één klap het buiseinde met deze speelse toets aan je gevel. (Zie de foto hieronder, links.)

3. Knikkerbaan voor regendruppels

Als kind speelde je ongetwijfeld met knikkers die van de ene baan in de andere stuiterden. Hier gaat het net zo: van de regen in de drop, via metalen buizen die het water netjes kanaliseren(Zie de foto hierboven, rechts.)

4. Muzikale tovenarij

Je zou denken dat het Centre Pompidou in Parijs deze ontwerper inspireerde. Nutsleidingen mogen best gezien worden als je er maar wat creatiefs mee doet. Een regendansje is dus wel op z’n plaats als je voorbij dit huis in Dresden wandelt. (Zie de foto hieronder, links.) Of je ook een melodietje hoort tijdens een stortbui, kunnen we je niet beloven.

5. Zwarte pijpen, groene vingers

Een slimme tuinman zorgt ervoor dat hij zo weinig mogelijk met zijn gieter aan de slag moet. Dat deed deze gevelontwerper ook: de plantjes slurpen regenwater via de slimme vertakkingen naar elk plantje(Zie de foto hierboven, rechts.) Voor het snoeiwerk moet je wel nog de ladder op. 

6. Deugniet in de regen

Wist je dat buizen en verbindingsstukken worden aangeduid als ‘mannelijk’ of ‘vrouwelijk’? Zo weet je welk stuk in of over het andere past. Enkele werkmannen kozen voor een erg mannelijk afsluitstuk van de regenpijp aan hun werfkeet. (Zie de foto hieronder, links.) Een eyecatcher!

7. Zen regenpijp

Naar buiten staren krijgt een nieuwe dimensie met dit rustgevend regenafvoersysteem(Zie de foto hierboven, rechts.) Kijk hoe het water geruisloos over de stenen naar beneden glijdt.

8. Tea time in de tuin

Waarom een lange pijp in de tuin hangen als je met waterbestendige kannetjes kan werken? (Zie de foto hieronder, links.) Test vooraf wel uit op welke afstand je ze van elkaar hangt!

9. Een waterdier aan de gevel

Is een waterspuwende vis een brug te ver? (Zie de foto hierboven, rechts.) Hij is nochtans geïnspireerd op de waterspuwers die je onder andere aan de Notre-Dame in Parijs vindt.

(sdc) - Bron: Zelfmaak-ideetjes.nl / Happyhotelier.com / Kunsthof-dresden.de

Label: Afwerking

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok