8 uur slapen? Je huis helpt je op weg
8uur.jpg

Volgens onderzoek moet je gemiddeld 8 uur slapen voor een goede nachtrust. Maar wat als dat niet vanzelf lukt? Het interieur van je huis doet alvast meer dan je denkt. Met een paar kleine aanpassingen slaap je elke nacht als een roos.

1. Koel all the way

Beginnen doen we met de inrichting. Psychologen hebben de invloed van kleuren op onze gemoedstoestand meermaals onderzocht en daaruit blijkt dat koele kleuren je helpen ontspannen. Verf je muren dus in een koele tint blauw, groen of grijs voor een relaxerend effect. Warme kleuren als rood of oranje zijn dan weer te vermijden.

Bovendien kan ook een te hoge slaapkamertemperatuur je nachtrust verstoren. ’s Nachts daalt je lichaamstemperatuur automatisch en als je verwarming dan te hoog staat, kan dat zorgen voor een rusteloze nacht. Een aparte thermostaat aan je slaapkamerverwarming kan een oplossing bieden.

2. Niet te krap in bed

Ook de keuze van het bed is van belang: slaap je met partner, dan is het aangewezen om voor een groot bed te kiezen. Zo stoor je elkaar ’s nachts zo min mogelijk en geniet je allebei van een ongestoorde nachtrust.

3. Geen werk in de slaapkamer

Ban je bureau van je slaapkamer. Het zicht op je werk of werkplek is niet bepaald rustgevend Wil je zorgeloos in slaap vallen? Dan ban je best je to do’s van het werk uit je hoofd. Geef je bureau een plek in een aparte ruimte of in de woonkamer voor een ontspannen stemming in bed.

4. Warme verlichting

Daarnaast voorzie je je slaapkamer best van het juiste licht. Blauw licht maakt het moeilijker om in slaap te vallen, terwijl zacht, warm licht de kans op slapeloosheid verkleint. Je kiest best voor gerichte, kleine lampen die enkel dat deel van de slaapkamer verlichten dat je nodig hebt. Ook de ramen goed afsluiten met luiken of verduisterende gordijnen is een must.

5. Trek de stekker uit

Tegenwoordig is een van de voornaamste storende factoren in de slaapkamer een overvloed aan elektronica. Telefoons, tablets, maar ook de televisie zorgen ervoor dat je vaak nog veel langer wakker ligt dan nodig is. Leg een boek op je nachtkastje of sluit je dag af met een rustig streepje muziek.

(sdc) - Bron: Vrt.be / Houzz.co.uk / Shape.com / Businessinsider.com

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok