8 renovatiefouten die de waarde van je woning doen kelderen
renovatie-fail.jpg

Of renoveren altijd een goede investering is? Het antwoord is eenduidig: nee. Sommige dingen kun je beter niet doen. Zeker niet als je je woning ooit nog wilt verkopen tegen een interessant rendement.

1. Te veel muren neerhalen

Open ruimtes lijken zonnig en ruim. Maar te veel muren neerhalen, of de verkeerde muren, kan een woning juist kleiner doen lijken. Om openheid te creëren kun je best een deuropening vergroten.

2. Slaapkamers opgeven om een grote slaapkamer te verkrijgen

Een gigantische slaapkamer kan heel wat voordelen hebben en trekt kopers over de streep. Tenzij je er andere slaapkamers voor hebt opgegeven. Wanneer de huizen in je buurt allemaal 4 slaapkamers hebben, en jouw woning heeft er maar twee, dan zit je met een waarderingsprobleem.

3. Een zwembad in de tuin

Laat geen zwembad plaatsen, tenzij je het niet erg vindt om er geld aan te verliezen. Voor veel kopers is een zwembad niet interessant: veel onderhoudskosten, gevaar bij kleine kinderen, en – let’s face it – hier in België hebben we niet veel momenten om er echt van te genieten.

4. Slechts één kamer in een ouderwetse woning renoveren

Als heel je woning de jaren ’70 uitstraalt, dan kun je best niet enkel je badkamer hypermodern maken. Wanneer de tijd rijp is voor een nieuwe stijl, verhuis dan gewoon (of renoveer je volledige woning en blijf er wonen).

Een koper die interesse heeft in het volledige plaatje, zal toch zijn eigen afwerkingen willen kiezen tijdens een renovatie.

5. Een ondoordachte verdieping toevoegen

Een extra verdieping kan een meerwaarde zijn. Maar dan moet het echt wel waarde toevoegen. Gewoon een extra niveau toevoegen, ergens een trap droppen, en klaar – is misschien niet de juiste manier.

6. Hoogwaardige upgrades in een gewoon huis

Een badkamer van 100.000 euro in een gewone woning brengt niet op. Je zal er nooit een meerwaarde op realiseren. Integendeel. Focus daarom op upgrades die echt bij je woning passen.

7. Trends omarmen voordat ze mainstream zijn

Het ontwerp van een woning hoeft niet altijd de laatste trends te volgen. Zeker niet wanneer je wilt verkopen. In het slechtste geval zijn verkopers afgeschrikt, in het beste geval kunnen ze het wel appreciëren, maar zijn ze niet bereid om er meer voor te betalen.

8. Een oud maar intact dak vervangen

Als je dak 20 jaar oud is, maar niet lekt, en dus zijn werk dus nog doet, waarom zou je het dan vervangen? Het is echt niet nodig om proactief te zijn: het zal de waarde van je investering zeker niet opbrengen.

(sdc) - Bron: Housebeautiful.com 

Label: Afwerking

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok