7 tips voor een milieuvriendelijk interieur
milieuvriendelijk.jpg

Ga je je interieur opnieuw inrichten of trek je binnenkort in een nieuwe woning en ga je nieuwe meubels kopen? Dan is het de ideale moment om niet enkel na te denken over wat er goed uitziet in je interieur, maar ook of je wel milieubewuste keuzes aan het maken bent. Wij geven raad zodat je een milieuvriendelijk(er) interieur verkrijgt.

1. Tweedehands

De meest voor de hand liggende manier om je interieur zo ecologisch te houden, is tweedehandsmeubels shoppen. Niet enkel goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.

2. Afgedankte meubelen

Zorg ervoor dat je je afgedankte meubels ook naar de kringloopwinkel brengt of eventueel via een tweedehandswebsite te koop zet.

3. Materialen

Ga op zoek naar meubels of deco-items gemaakt van milieuvriendelijke en/of hernieuwbare materialen. Denk maar aan hout en bamboe.

4. Repareer

Vervang niet te snel meubelstukken en/of deco-items. Probeer ze te laten repareren of blaas ze nieuw leven in met bijvoorbeeld een likje verf.

5. Milieubewuste verf

Wie een meubelstuk of de muren van een nieuw kleurtje wil voorzien, haalt al snel de verfborstel boven. Maar wist je dat er ook in verf heel veel schadelijke stoffen voor het milieu kunnen zitten. Kies daarom voor een milieubewuste variant.

6. Koop lokaal

Neem een kijkje bij lokale winkeliers voor meubels en interieuritems. Je schaadt het milieu namelijk ook minder als er geen transport en/of verzending hoeft te gebeuren.

7. Gerecycleerde materialen

Er zijn heel wat leuke interieurstuks te vinden die deels of volledig vervaardigd zijn uit gerecycleerde materialen. Ideaal voor wie denkt aan het milieu!

(kc)

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok