6 snelle spaartips voor het kopen van een huis
sparen-voor-huis.jpg

Een huis kopen is een ferme investering. Je moet zelf immers al een behoorlijk bedrag op tafel kunnen leggen, voor je een lening kan aangaan. De stelregel is dat je 20% van de aankoopprijs al moet bezitten. Maar hoe kom je aan dat beginbedrag? We geven je de beste spaartips mee, zodat je in no time op zoek kunt gaan naar je eigen plekje.

1. Verken de markt

Neem nog voor je begint te sparen een kijkje op de markt om de prijzen te verkennen. Zo ontdek je op voorhand al welke buurten goedkoper of duurder zijn. Als je echt wilt sparen voor je droomhuis kan het zelfs lonen om eerst een goedkopere woning te kopen die je daarna verder verkoopt. Zo kan je wat langer sparen – en je eerst huis misschien met winst verkopen – voor je het huis van je dromen koopt.

2. Weg met die kredietkaarten

Kredietkaarten knagen onvermijdelijk aan je budget. Om een overzicht te bewaren van je spaarvooruitgang, en om uitgaven binnen de perken te houden, is het verstandig om kredietkaarten links te laten liggen en alleen uit te geven wat je werkelijk kan missen.

3. Schrijf je uitgaven op

Alles opschrijven, of dat nu in een notitieboekje of in een uitgebreide spreadsheet is, helpt je inzicht te krijgen in de uitgaven die je maakt. Zo weet je meteen waar je eventueel nog in kan knippen. En de gedachte aan het moeten opschrijven van alweer een uitgave kan je helpen om elke cent twee keer om te draaien.

4. Ga op zoek naar meer inkomen

Kan je uit een of andere hobby een nieuwe inkomstenbron genereren? Heb je tijd over om af en toe een klusje voor iemand op te knappen? Misschien pas je graag even op de kinderen van de buren? Ook kleine bedragen kunnen op termijn je rekening flink aandikken.

5. Bekijk je huishouduitgaven eens

Ook op de maandelijkse kosten in je huishouden valt te besparen. Draai eens een wasje met koud water,of laat je kleren eens gewoon aan de lucht drogen. Het is niet nodig om warm water te verspillen en alles meteen in de droogkast te gooien. Dergelijke kleine besparingen kunnen een merkbaar verschil maken.

6. Betaal jezelf eerst

Zet nog voor je de huur betaalt, en nog voor je aan die andere stapel rekeningen begint, een vast bedrag op je spaarrekening. Daar maak je best een vaste opdracht van, zodat je er niet eens zelf aan hoeft te denken. Op die manier weet je hoeveel geld je kan spenderen voor de rest van de maand en wordt de verleiding minder groot om toch meer uit te geven.

(sdc) - Bron: Dehuishoudcoach.nl / Realtor.com / Kbc.be

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok