5 zaken die je moet weten voor je een kerstboom koopt
kerstboom.jpg

Heb jij nog geen kerstboom staan? Dan wordt het stilaan tijd om de kerstsfeer in huis te halen. Maar vooraleer je overhaast een dennenboom gaat kopen, zijn er best een paar dingen waar je eerst eens over nadenkt.

1. Met of zonder kluit

Eén van de belangrijkste redenen om voor een kerstboom mét kluit te kiezen, is wanneer je je boom achteraf nog wilt verplanten naar je tuin. Een tweede reden is als je de levensduur van je kerstboom wilt verlengen. Bomen met kluit houden namelijk langer hun naalden vast. 

Het voordeel van een boom zonder kluit is dan weer dat de iets voordeliger is voor de portemonnee.

2. Geur vs. naaldverlies

De bomen die de sterkste dennengeur afgeven, zijn meestal ook de varianten die het snelst hun naalden laten vallen. Denk maar aan de groene fijnspar. Een Nordmann daarentegen verliest dan weer amper naalden maar zorgt ook nauwelijks voor een dennengeur in huis.

3. Verse kerstboom

Om te checken of de kerstboom die je wilt kiezen in de winkel vers is, kun je even met de boom schudden. Als er veel naalden afvallen, zal de boom en waarschijnlijk al een heel tijdje staan en dus niet meer vers zijn.

4. Acclimatiseren

Als je een boom koopt die daarvoor buiten gestaan heeft, zorg er dan voor dat je je boom laat acclimatiseren vooraleer je hem begint te versieren. Zet hem enkele dagen in een koele berging, waskot of hal en haal hem pas daarna binnen om te versieren. Zo verzeker je een langere levensduur.

5. Prijzen

Toch ook belangrijk om te weten, is welke prijs je mag verwachten bij welke soort kerstboom. Vroeger was de fijnspar de populairste kerstboom en deze is vandaag de dag nog steeds de goedkoopste. Maar er zijn de laatste jaren tal van varianten bijgekomen en dat is ook vaak te zien aan de prijzen. 

De prijzen van een Nordmann variëren tussen de 25 en 51 euro, terwijl die van de groene fijnspar schommelen tussen 20 tot 31 euro. Aan jou om te bepalen hoeveel meer je wilt betalen voor een boom die amper naalden verliest en vollere takken heeft. Veel shopplezier!

(kc)

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok