5 tips voor een machtige winter-BBQ
winterbbq.jpg

Wil je het liefst élke dag van het jaar barbecueën? Het kan! Temperaturen rond het vriespunt en sneeuw tot aan je enkels zijn echt geen spelbrekers. Deze barbecues gebruik je makkelijk het hele jaar door!

Ruil de wijn of het bier in voor glühwein, de ribbetjes voor een groot stuk kalfsgebraad en de zon voor een prachtig sneeuwtapijt, en je hebt alles wat je nodig hebt voor de perfecte winterbarbecue. Wij geven je alvast enkele tips.

1. Culinaire alleskunner

Een barbecue dient in de eerste plaats om vlees, vis en groenten te grillen. Maar het oog wil natuurlijk ook wat. Met de Kamado heb je het beste van twee werelden. (Zie de foto hieronder, links.) Op het eivormige toestel, dat je trouwens ook in veel restaurants ziet, kun je niet alleen roken en grillen, maar ook brood en pizza’s bakken.

2. Gezelligheid troef

Geen zin om de hele tijd aan de barbecue te staan, terwijl iedereen gezellig babbelt aan tafel?Dan is een tafelbarbecue de perfecte oplossing. (Zie de foto hierboven, rechts.) En je hoeft de typische barbecuesfeer niet eens op te geven. Want naast elektrische toestellen vind je er ook die bakken op houtskool.

3. Stoere chef-kok

Niets zo gezellig als verzamelen rond een brandend vuurtje of een barbecue. Met een toestel in de vorm van een olievat bak je niet alleen meerdere stukken vlees, maar steel je ongetwijfeld de show van de avond. (Zie de foto hieronder, links.) Want geef nu toe, wat is zo stoer als vlees bakken op een olievat?

4. Proef de buitenlucht

Schrikt de koude je helemaal niet af? In een buitenkeuken bereid je je feestmaal van begin tot einde in openlucht. (Zie de foto hierboven, rechts.) Zo ben je toch onder het volk, met een fris briesje op je gezicht. Niet alleen uiterst geschikt voor een winterbarbecue, maar voor eender welke maaltijd.

5. Echt tuinjuweel

De barbecue van zolder halen of uit het tuinhuis? Het is waarschijnlijk niet meteen je favoriete klus. Met een tuinhaard is dat verleden tijd. En je hebt er een écht juweeltje bij. (Zie de beide foto's hieronder.) Niet alleen perfect om te barbecueën, pizza’s of brood te bakken, maar ook om je terras net dat tikje gezelliger te maken, zeker in de winter!

(dt/em) - Foto’s: Kamado BBQ / Wehkamp / Hayneedle / Cuizine / Buschbeck

Label: Tuin

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok