5 tips om niet te overdrijven met je kerstdecoraties
kerstdeco.jpg

Het is weer zover. Je dag is nog maar half begonnen wanneer het weer donker wordt. Last Christmas van Wham! haalt een nieuw record op YouTube. En je bereidt je mentaal voor op een overvloed aan hapjes, kroketten en glühwein. Dit jaar wil ook jij dat Pinterestwaardige kerstinterieur. Een fantastisch idee, maar hoe zorg je ervoor dat je huis geen trekpleister wordt voor kinderen die vragen of de Kerstman thuis is?

We verzamelden enkele handige tips om de kerstsfeer binnen te halen zonder te overdrijven.

1. Ga voor een echte boom

Een kerstboom vormt het middelpunt van je decoratieve uitspattingen. Als je het dan toch goed wilt doen, ga dan voor een echte boom. Deze geven je huis meteen een authentieke, winterse sfeer. En je krijgt er de heerlijke geur van dennennaalden helemaal gratis bij!

2. Kwaliteit boven kwantiteit

Het gezegde is zo oud als de straat, maar oh zo belangrijk wanneer het op kerstdecoratie aankomt. Ben je zeker dat je dat maxipack met 200 kerstballen nodig hebt? 

Koop liever enkele kwaliteitsvolle stukken die een echte meerwaarde voor je interieur zijn. Kies daarbij enkele accentkleuren en wees consequent.

3. Je huis bestaat om erin te leven

Decoratie is leuk, maar vergeet niet dat je huis nog steeds een functie heeft: erin leven. Je salontafel vol kaarsen zetten? Toch maar beter niet. Naast het feit dat kaarsen beter uit het bereik van kinderen blijven, zorgt een volle tafel ervoor dat er geen plaats meer is om dat glaasje cava neer te zetten. 

Ook zijn die lichtgevende kerststerren in de inkomhal heel leuk, maar je oom van twee meter is er iets minder blij mee. Eén regel: decoratieve elementen mogen je normale handelingen niet storen.

4. Ga voor natuurlijke elementen

Het eindejaar is een tijd voor gezelligheid en ontspanning. Een overdaad aan glitters, waardoor je woonkamer op een ontplofte discobal lijkt, is dan ook geen goed idee. Voeg liever wat natuurlijke elementen toe aan je interieur voor een rustige vibe. Denk aan hout, maretakjes, dennenappels en het licht van kaarsen, bijvoorbeeld.

5. Houd je voortuin sober

We weten het, lichtjes zijn fascinerend. Wanneer je door de rijen met kerstverlichting loopt, is het niet zo gemakkelijk om te weerstaan aan de verschillende kleuren en vormen voor de buitenverlichting. 

Houd je voortuin toch maar liever wat ingetogener. Werk met warme kleuren en accentueer een klein stukje van je tuin. Een lichtguirlande boven de voordeur kan mooi zijn, maar je wilt niet die ene buur zijn die alle elektriciteit uit de hele straat opgebruikt en alle voorbijgangers verblindt.

(sdc) - Bron: Leat.org.uk / Candmstudio.com

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok