5 tips om je huisdieren uit de kerstboom te houden
kerstdier.jpg

Tijd om die kerstboom van stal te halen, maar dat is niet voor iedereen zo simpel. Voor mensen met huisdieren is een echte kerstboom in huis meestal een ramp. Zij schakelen dan over op een nep kerstboom, plastic kerstballen of zetten zelfs geen kerstboom. Spijtig! Met deze tips kan het wel en blijven de huisdieren op een veilige afstand. Veel succes!

1. Zilverpapier

Katten en honden zijn in het algemeen geen fan van het geluid van zilverpapier. Leg daarom een dikke laag bovenaan in je pot en wikkel eventueel zelfs het onderste stuk van de stam in met zilverpapier. Zo ben je zeker dat de kat niet langs onderaan naar boven klimt in de kerstboom.

2. Locatie

Ook de locatie van je kerstboom speelt een grote rol. Als de locatie minder bereikbaar is voor de huisdieren, is de kans dat ze in de boom springen veel kleiner. Plaats je boom daarom op een tafeltje of op een kast waar ze niet meteen snel aan kunnen.

3. Grootte

Als je je kerstboom op een tafel of kast gaat plaatsen, is het aan te raden om geen al te groot exemplaar te kiezen. Want hoe groter de boom, hoe groter de verleiding naar je huisdieren toe.

4. Waterspray

Zet een waterspray naast de kerstboom zodat je water kunt verstuiven op je huisdier wanneer het aanstalten maakt om naar je kerstboom te springen. Hier schrikken ze meestal van en na enkele keren hebben ze meestal wel door dat hun actie not done is.

5. Citrus

Vooral katten hebben een hekel aan de geur van citrus. Meng daarom wat citrussap met water en verstuif het over de takken van je kerstboom. Wil je je hele kerstboom niet verstuiven? Dan kun je ook enkele dennenappels met het mengsel overgieten en deze in de pot van de kerstboom leggen.

(kc)

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok