3 originele planten voor wie cactussen beu is
cactus.jpg

De cactus veroverde de laatste jaren in een recordtempo een plaatsje in onze woning. Je vindt ze in alle vormen en maten, maar voor wie aan vernieuwing toe is, zijn er ondertussen enkele leuke alternatieven. Wij stellen je voor: de stippenplant, kwartjesplant en lippenstiftplant.

1. Stippenplant

De stippenplant of polkadotplant dankt zijn naam aan de witte stippen die je terugvindt op de bladeren van de plant. Zijn echte naam is Begonia Maculata. Dit plantje is net zoals de cactus zeer gemakkelijk in onderhoud. Het is een vetplant waardoor je slechts af en toe moet checken of de grond nog licht vochtig is. Bovendien is de stippenplant een echte eye catcher is elk interieur.

2. Kwartjesplant

De kwartjesplant of Aspidistra Elatior is een echte overlever. Deze plant overleeft met weinig licht en in koude temperaturen. Ook voor wie weleens vergeet om de planten water te geven, is de kwartjesplant ideaal. Bovendien blijft hij het hele jaar door mooi groen en fleurt hij dus je woning op.

3. Lippenstiftplant

En last but not least de plant die volgens ons ook de origineelste naam heeft: de lippenstifplant of Aeschynanthus radicans. Het is een hangplant die zijn naam dankt aan de felrode bloemen die hij krijgt tijdens de periode van bloei. Deze plant heeft zeer veel licht nodig, al is direct zonlicht niet meteen aan te raden. Gelukkig heeft ook deze plant niet al te veel water nodig. Ideaal voor zij die geen groene vingers hebben, maar toch een vrolijke plant in huis willen.

(kc)

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok