3 manieren om samen te wonen met vrienden of vreemden
samenwonen.jpg

Je bent single en je wilt het ouderlijke nest verlaten, besparen of gewoon niet alleen gaan wonen. Dan zijn er verschillende mogelijkheden om samen te hokken met vrienden of zelfs met vreemden.

Maak een keuze uit onze selectie aan woonvormen …

1. Cohousing

Cohousing is te vergelijken met een bouwgroep. Een bouwgroep is een groep van mensen, die hun krachten bundelen in een woonproject. Het uiteindelijke doel is om op deze manier goedkoper en/of ecologisch te kunnen bouwen en uiteindelijk allen over een eigen privéwoning te beschikken. Deze vorm van samenwonen is ideaal als je geen volledig huis of appartement wil delen met vreemden of vrienden.

Cohousers beschikken dus over een eigen woning en stuk tuin, al delen ze soms wel een extra gemeenschappelijk stuk. Dit kan een extra stuk groen zijn of een extra gebouw dat dient als wassalon, speelruimte voor kinderen, enzpverder. Je leeft samen op hetzelfde domein, maar behoudt toch voldoende privacy.

2. Gemeenschapshuizen

Bij gemeenschapshuizen heb je al iets minder privacy. Je kunt ze het best vergelijken met studentenkoten. Iedereen in de woning heeft zijn of haar eigen kamer, maar de badkamer, keuken en leefruimte worden gedeeld. Net zoals op kot dus.

Deze vorm van samenwonen is vooral populair bij jonge mensen. Het is vooral de ideale manier om in een grootstad te wonen en veel verschillende mensen en culturen te leren kennen.

3. Woongroepen

Een woongroep is een groep mensen die samen onder één dak wonen en gezamenlijk allerlei dagelijkse, huishoudelijke taken delen. Een woongroep lijkt op een gemeenschapshuis, maar je hebt meer ruimte voor jezelf.

De woning is onderverdeeld in appartementen of studio’s met een eigen leefruimte, keuken of kitchenette en badkamer. Een deel van de woning is echter wel toegankelijk voor alle bewoners, zodat ze elkaar daar kunnen treffen voor een gezellige babbel of om samen te eten of te koken in een grotere keuken.

Wil je graag een samenwoonproject opstarten of er deel van uitmaken? Op de website van Samenhuizen vzw vind je een opstartgids vol nuttige info over woongemeenschappen.

(kc)

Label: Huuradvies

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok