13 huizen van ongebruikelijke materialen
ong-algemeen.jpg

Weet je niet meteen met welk materiaal je je nieuw huis wil bouwen? Of twijfel je nog over de juiste keuze van baksteen? Besef dat het ook anders kan! Met deze - eerder ongebruikelijke - materialen bijvoorbeeld.

Hoezo, baksteen?

1. Bierbakken, iemand?

In ons Belgenland moet er toch altijd een link met bier zijn. Zo bouwde een man uit Nijvel een huis bestaande uit 14.000 Carlsberg kratten. De bouw begon in augustus 2007 in een poging om een nieuw wereldrecord neer te zetten.

Als u denkt beter te kunnen, gelieve het dan wel te doen met Belgisch bier. Een beetje chauvinisme mag, toch?

2. LEGO à gogo

LEGO-fan? Dan is dit vast jouw droomhuis. James May, de presentator van Top Gear, heeft samen met duizend vrijwilligers een huis gebouwd dat in zijn geheel bestaat uit legoblokjes. Voor de bouw zijn er 3,3 miljoen blokjes gebruikt! Het huis heeft ook een - bruikbaar - toilet en een douche. Eens bezoeken? Surrey in Groot-Brittannië is de place to be.

3. Tok tok tok ...

Een Chinese arbeider bouwde dit huis in de vorm van een ei, omdat hij zich geen appartement in Peking kon veroorloven. Deze hut is gebouwd van bamboestokken, tassen en houtkrullen. Klein detail: het staat op de binnenplaats van een groot appartementencomplex.

4. Vergeet de glasbol

Kunstenaar Tito Ingeneri uit Argentinië bouwde een huis van meer dan 30.000 flessen. Of hij deze allemaal persoonlijk uitgedronken heeft, is enkel nog de vraag. Dorst ... véél dorst, als u het ons vraagt.

5. Moet er nog zand zijn?

Dit huis van zandzakken werd gebouwd in het zuiden van Gaza. Lijkt ons erg veilig bij overstromingen.

6. Het gras is altijd groener ...

Opgaan in de natuur, heet dat. Dit huis van gras vind je in Hardangervidda, een 8.000 vierkante kilometer groot natuurgebied in Noorwegen, tevens de grootste hoogvlakte van Europa. En dan maar hopen dat de elanden jouw thuis niet zien als een smakelijk stukje om van te grazen ...

7. Ex-kazerne

Deze woonst werd oorspronkelijk gebouwd als militaire kazerne voor in de Tweede Wereldoorlog. Inmiddels is het een moderne woning geworden door de vindingrijkheid van Ann Lewis en haar man.

8. Recyclage ten top

Deze man woont in een zeer moderne villa, volledig gebouwd met bijna uitsluitend vuilnis en dingen die door mensen weggesmeten werden, inclusief gebruikte autobanden. Een knap staaltje van recyclage als u het ons vraagt.

9. Opgepast, breekbaar!

Jawel, u kijkt naar een porseleinen museum in Tanjin, China. Het gebouw is bedekt met miljoenen antieke, porseleinen stukken. De bouw duurde vijf jaar. Best niet breken, denken we dan.

10. IJshotel

U kijkt naar de gang van het eerste ijshotel ooit gebouwd. De temperatuur in dit Zweedse hotel bedraagt een bijna constante -5°C. Warme kleding is aanbevolen.

11. Met zicht op zee?

Laat enkele kunstenaars hun ding doen met een tiental oude zeecontainers en voor je het weet staat er een volledig wooncomplex in Oost-Londen, Groot-Brittannië. Steviger kan bijna niet.

12. PET-huis

In het Argentijnse dorpje El Borbollón heeft de inmiddels 76-jarige Maria Pons ooit een huis gebouwd bestaande uit plastic flessen. Kijk eens hoe fier ze er op is.

13. Da's balen ...

Qua isolatie lijkt ons dit flink snor te zitten. Dit huis bestaat immers uit strobalen, hout en plastic flessen. JE kan best geen dieren in de buurt hebben die van het stro komen eten, gokken we. Anders zou je wel eens een probleem kunnen krijgen ...

(jl/kv) - Bron: ispank.me

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok