10 tips voor een creatieve kinderkamer
kinder_01.jpg

Zetten je bengels het huis vaak op stelten? Met een supercoole kinderkamer blijft je woonkamer buiten schot. Met deze 10 tips creëer je een speelparadijs waar je kinderen niet meer weg te slaan zijn.

1. Uren klimplezier

Als het regent, hou je je kinderen liever binnen. En dat kan af en toe tot verveling leiden. Met een klimmuur in huis is dat voltooid verleden tijd. (Zie de foto hierboven.) En het is goed voor de gezondheid, want zo blijven ze in beweging. Een tip: leg een dikke mat op de vloer voor een zachte landing.

2. Buitenpret in huis

Kinderen houden van klimmen, slingeren én schommelen. Hang een leuke schommel in de kamer van je kind. Plezier verzekerd. Het neemt niet veel plaats in en je kunt er perfect zelf eentje maken.

3. Nachtelijk avontuur

De meeste kinderen zijn gek op tenten. Een nachtje doorbrengen in een tipi is ongetwijfeld een heel avontuur. Een tent in de kamer bezorgt zoon- of dochterlief ongetwijfeld de tijd van hun leven. En je kunt het overdag of ’s avonds perfect gebruiken als een knus leeshoekje.

4. Uitkijkpost

Ook kleine ukkepukjes zonderen zich af en toe eens graag af. Zoek naar een verloren plekje in huis en bekleed het met een net. (Zie de foto hieronder, links.) Zo creëer je een leuke leeshoek of originele studeerplek. Wedden dat je kinderen er gek op zijn?

5. Geen volwassenen toegelaten

Heb je een zolder waar je niets mee doet? Perfect om een hippe speelkamer van te maken. (Zie de foto hierboven, rechts.) En hoe gekker, hoe beter. Zo blijft de rest van je huis ongetwijfeld netjes opgeruimd en kan je kind zich boven helemaal uitleven.

6. Speelparadijs

Mag het wat gekker? Ga dan voor een kinderkamer in één thema. Daar droomt elk kind van. Laat élk meubelstuk meespelen in het verhaal en werk zeker in de hoogte. Je kind zal zich zijn slaapkamer nog jaren herinneren.

7. No stress

Kinderen hebben heel wat stress. Een bedstee is de perfecte plek om even tot rust te komen. Met kleurrijke gordijntjes of hippe luikjes kan je kind zich in alle rust afzonderen. Gezelligheid alom!

8. Plezier voor twee

Niet veel ruimte in huis? Als je twee of meerdere kindjes hebt, is het een uitdaging om ze niet al ruziënd in bed te krijgen. Met stapelbedden kom je al een heel eind. Zo kan elk kind toch genieten van wat privacy. Extra leuk: geef elk kind een eigen kleur van beddengoed.

9. Grappige toets

Een inspirerende kamer wekt de creativiteit van kinderen. Met muurstickers kun je alle kanten uit. (Zie de foto hieronder, links.) Je vindt ze in alle soorten en maten. Het is extra plezant wanneer de stickers deel uitmaken van het interieur.

10. Kribbelen maar

Heeft je zoon of dochter weleens op de muren gekribbeld? Elke ouder krijgt hier vroeg of laat mee te maken. Met een muur als krijtbord hoef je je geen zorgen meer te maken. (Zie de foto hierboven, rechts.) Zo kan je kind naar hartenlust tekenen en zijn of haar creativiteit de vrije loop laten.

(dt/em) - Foto’s: Homease / Dwell / Welke.nl / Muurstickerstunter / Petite and Small / Tjihome - Bron: Dwell.com

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok