10 iconische designstoelen die je interieur afmaken
stoel_01.jpg

Je interieur gezellig inrichten is niet eenvoudig. Toch is dat waar iedereen naar verlangt: een koper wil een eigen nestje creëren, een verkoper gebruikt homestaging zodat zijn zoekertje opvalt. Stoelen helpen daarbij! Met een iconisch exemplaar prikkel je de aandacht van al je bezoekers.

1. Stijlvolle loungezetel

De naam van deze stoel verwijst naar de stad waar de Wereldtentoonstelling in 1929 plaatsvond: Barcelona Chair. (Zie foto hierboven.) Ludwig Mies van der Rohe ontwierp hem toen voor het Spaans vorstenpaar. Vandaag vind je hem in talrijke kantoorlobby’s.

2. Klassieker uit één stuk

Deze plastic stoel is één van de meest gekende en gebruikte exemplaren. (Zie foto hieronder.) Hij werd ontworpen door een Deen en draagt zijn naam: de Panton Chair. Je vindt hem in verschillende kleuren.

3. Kuipjes in allerlei kleuren

DSR, DSX, DAW, … Deze stoelen zie je regelmatig in loungebars en hippe interieurs. (Zie foto hieronder.) Een aangename schelp op houten pootjes, Eiffeltoren-constructie of sober onderstel: de achternaam van de ontwerpers is bekender dan de drieletterbenaming van elke stoel, die luisteren naar de naam Eames Plastic Chair.

4. Bleek stijlicoon

De Louis Ghost kom je ook regelmatig tegen in gewaagde interieurs. (Zie foto hieronder, links.) De Franse designer Philippe Starck baseerde zich voor dit exemplaar op de klassieke Louis XV-stoel.

5. Tijdloos Belgisch comfort

Hippe stoelen staan niet alleen in trendy interieurs. De .03 van de Belgische designer Maarten Van Severen is een ergonomische topper die het aangenaam zitten maakt in de Gentse Sint-Baafskathedraal. (Zie foto hierboven, rechts.)

6. Handige eenvoud

Deze stoel ken je zeker: hij komt uit de kampeerwereld, is meer dan 140 jaar oud en bestaat intussen in budget- en luxe-uitvoering: de Butterfly Chair of BFK Chair. (Zie foto hieronder, links.) Je pimpt er eenvoudig je zithoek mee.

7. Luxe fauteuil met voetenbankje

Het ontwerperskoppel van deze heerlijke fauteuil met bijhorend voetenbankje kwam je al tegen, de naam van dit meubel ligt erg voor de hand: Eames Lounge Chair & Ottoman. (Zie foto hierboven, rechts.) Prijzig, maar zo heb je er maar één nodig in je woonkamer.

8. Kunst op pootjes

Waarom je muur vol schilderijen hangen als je ook wat kunst op pootjes in je woonkamer kan plaatsen? Met deze Rietveld Chair, bijvoorbeeld. (Zie foto hieronder, links.)

9. Slaapbank-de-luxe

Le Corbusier, een ontwerper die in dit rijtje niet mag ontbreken. De LC4 Chaise Longue is verstelbaar, volgt de menselijke anatomie en trekt alle aandacht in je woning. (Zie foto hierboven, rechts.)

10. Cozy draaizetel

In 1959 door Arne Jacobsen bedacht voor een hotellobby in Kopenhagen maar ook een heerlijke zetel voor bij jou thuis. De vleugels van de Egg Chair zorgen voor een intiem effect als je erin zit. (Zie foto hieronder.)

(sdc) - Bron: Esquire.nl / Dkve.nl / Loncin.be

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok